2019 is inmiddels van start gegaan. Er liggen mooie plannen en opdrachten in het verschiet. Voor Marc, eigenaar van Dimidium BV., de ultieme gelegenheid om terug te blikken op 2018 én de lezers alvast een inkijk te geven in de plannen van 2019. Want waar ligt dit jaar bijvoorbeeld de focus op? Wat worden de trends van 2019, wat voor zakelijke reizen heeft Marc tot nu gepland én wat was er in 2018 bijzonder? In acht vragen praat Marc u bij.

Zijn er nog specifieke horloges die je dit jaar graag zou willen inkopen en verkopen? Zo ja welke en waarom?

Ik zou mijn focus dit jaar meer willen leggen op vintage Rolexen en daarnaast moeilijk verkrijgbare modellen van Patek Philippe en Audemars Piguet. Omdat nieuwe Rolexen steeds lastiger te bemachtigen zijn en de prijzen (te) hard stijgen, wordt deze markt langzaam kleiner. Ik verneem regelmatig van geïnteresseerde kopers en collega’s binnen onze sector dat klanten, op uitzonderingen na, deze prijzen gewoonweg niet meer willen betalen. Tegenwoordig kosten bepaalde stalen modellen van Rolex bijna hetzelfde als een
gouden uitvoering.

Heb je toevallig al speciale verzoeken gekregen vanuit (vaste) klanten?

Ja, deze krijg ik regelmatig. Momenteel is er veel vraag
naar bepaalde Nautilus modellen van Patek Philippe en bepaalde
rosé gouden Rolexen. Het probleem is eigenlijk niet eens de
vraag, maar meer om aan de gevraagde modellen te komen. Het aanbod is namelijk schaars. Daarnaast blijven de 116500LN Rolex Daytona en de stalen LV of BLNR van Rolex ook erg populair.

Is er een bepaald horloge dat je voor privégebruik op het oog hebt?

Ja, ik vind een witgouden Rolex Daytona erg mooi. En niet te vergeten een stalen Royal Oak van Audemars Piguet, ook een prachtig uurwerk.

Staan er al reizen gepland voor de inkoop en/of verkoop van uurwerken?

Ja, diverse korte trips maar ook twee lange reizen naar o.a. Duitsland, België, Marbella, Ibiza en Monaco.

Ik wil mij dit jaar ook gaan richten op Italië. Zo ben ik onlangs een nieuw samenwerkingsverband aangegaan per februari aanstaande met Giorgia Mondani. Zij is de dochter van de beroemde Mondani familie. Zij staan vooral bekend om hun schitterde horlogeboeken en wereldwijde knowhow van vooral Rolex en Patek Philippe.

Heb je nog een doel gesteld voor jezelf, nu 2019 is begonnen?
Als ondernemer moet je altijd doelen stellen. Dit jaar wil ik bijvoorbeeld veel meer met marketing gaan doen. Dat deed ik vorig jaar minder. Vandaar ook de samenwerking met Mondani. Ook zal ik vaker de nodige bezoeken gaan brengen aan collega’s binnen de sector. Face-to-face contact is altijd belangrijk en vooral om kennis of ervaringen uitwisselen waar je in de mail of aan de telefoon gewoon niet aan toekomt.

Als je terugkijkt op 2018, wat is het meest bijzondere horloge dat je hebt verkocht?

Oei, dat is moeilijk te zeggen. Er zijn namelijk een aantal uurwerken die ik heel speciaal vond. Het meest bijzondere horloge waarmee ik in 2018 mee bezig was, is de nieuwe Rolex Daytona Rosé Rainbow. Helaas ging deze verkoop niet door omdat de geïnteresseerde koper op het laatste moment besloot om iets anders te kopen.

Wat denk je dat de trend van 2019 wordt als het op horloges aankomt?

Zelf denk ik dat we meer groene wijzerplaten gaan zien bij diverse merken en dat de kleinere (vintage) modellen terugkomen.  Ook de jubilee-band van Rolex in zowel staal als goud/staal zullen we vaker gaan zien dan de afgelopen jaren.

Wat zou je nog tegen de lezer willen zeggen?

Geniet van elke aankoopt die u doet en neem er vooral de tijd voor. Horloges zijn een emotie en de aanschaf dient iets bijzonders te zijn. Geniet daarnaast van 2019 en de mensen
om u heen.

 

Wilt u op de hoogte blijven van onze nieuwste luxe horloges?

Schrijf u dan in wij houden u graag op de hoogte. 

Bedankt voor uw inschrijving.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: