Unieke horloges, bijzondere ontmoetingen en verhalen die ontroeren: middels deze blog nemen wij u mee in de wereld van Dimidium. Er zal maandelijks een nieuwe blogpost verschijnen waarin ingegaan wordt op gebeurtenissen die hun stempel hebben achtergelaten. Maar de klant mag niet vergeten worden, daarom gaan wij ook met hen in gesprek over de passie voor horloges, bijzondere aanwinsten en droomhorloges.

In tranen

Een tijd terug kwam ik in contact met een dame die op zoek was naar een specifieke Rolex Datejust met een Oyster-band. Vijftien jaar geleden was dit model ontvreemd van haar moeder in Saint-Tropez. Na die vervelende gebeurtenis heeft de moeder van de klant bij elke juwelier die zij tegenkwam in de etalage gekeken of hetzelfde horloge te koop was, maar tevergeefs. Toen bleek dat Dimidium de Datejust in exact dezelfde uitvoering had, twijfelde de dochter van de vrouw geen moment en kocht het horloge om haar moeder te verrassen.

En die verrassing vond plaats op de 65e verjaardag van haar moeder. De dame had het horloge verstopt in een ei van chocolade, waardoor haar moeder geen enkel idee had dat zij haar geliefde Datejust weer terug zou krijgen. De klant vertelde later dat haar moeder enkele minuten in tranen is geweest nadat zij het cadeau had uitgepakt.

Onvergetelijk

Een ander verhaal dat indruk op me heeft gemaakt gaat over een vrouw die haar eigen zaak runt. Haar droom was om een Rolex te kopen, maar omdat zij al haar geld en winst in haar bedrijf investeerde kwam dat er niet van. Acht jaar lang koesterde ze die droom, tot ze in 2018 haar huis verkocht met overwaarde. Eindelijk kon ze haar favoriete horloge kopen, dácht ze. Want toen zij eenmaal op zoek ging, bleek dat er zoveel vraag was naar het horloge dat deze amper verkrijgbaar was. Die schaarste op de markt komt de afgelopen jaren overigens steeds vaker voor. Merken adverteren wereldwijd met bepaalde modellen, maar vervolgens dient men zich in te schrijven voor een wachtlijst of moeten er duizenden euro’s bovenop de, zoals men noemt listprijs, worden betaald.

Deze vrouw kwam via een zakenrelatie in contact met Dimidium met een zoekopdracht voor dit model. Ik heb na het verzoek direct mijn netwerk benaderd en met resultaat, want na drie dagen had ik deze Datejust nieuw op voorraad. Ik heb haar toen persoonlijk benaderd, wat een ongelooflijk enthousiaste reactie opleverde.
Vervolgens heb ik bij haar thuis afgesproken om het horloge te laten zien en meteen op maat te maken. Bij het openen van de doos waarin deze Rolex zat was de emotie duidelijk van haar gezicht af te lezen. Ik heb zelden iemand meegemaakt die zo door het dak ging bij het bewonderen van deze bijzondere aankoop. Zoiets vergeet je nooit.

Dit soort ervaringen van klanten maken het werk bij Dimidium onbeschrijflijk mooi. Waar grote ketens in diverse branches al jaren niet meer aan aftersales doen, is dit voor mij juist een aspect dat nooit vergeten mag worden. Het gaat namelijk niet alleen om het verkopen, maar om de emoties die los worden gemaakt bij de klant en de unieke verhalen die vaak achter de aankoop schuilen. Bovendien draait het om véél meer dan alleen een verkoop. De mensen die ik ontmoet zijn namelijk niet alleen kopers van exclusieve horloges, maar delen vaak dezelfde passies voor auto’s en exclusieve pennen. Daardoor ontstaat er in de loop van de tijd regelmatig een vriendschappelijke band.

Wilt u op de hoogte blijven van onze nieuwste luxe horloges?

Schrijf u dan in wij houden u graag op de hoogte. 

Bedankt voor uw inschrijving.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: