In mijn eerste blog vertelde ik over de band die ontstaat tussen mij als eigenaar van Dimidium BV en de klant naarmate de tijd verstrijkt. Je leert elkaar steeds beter kennen en er ontstaan gesprekken over horloges, auto’s en andere passies, zoals reizen. Bart is zo’n klant waar ik al enige tijd contact mee heb. Bart is internationaal fotomodel en reist hiervoor de hele wereld over. Vanaf het eerste contact met elkaar hadden ook wij een klik en kunnen we, zoals vrij recent het geval was, uren praten en lachen over van alles en nog wat.

Vertel eens iets over jezelf…

,,Voordat mijn modellencarriére van start ging, heb ik eerst mijn studie op de universiteit afgerond. Daarna ben ik naar Milaan verhuisd om voor grote merken als Giorgio Armani, Vivienne Westwood, Ermenegildo Zegna en Enrico Coveri te werken. Dat was echt een geweldige ervaring.

Na negen maanden in Italië te hebben gewoond, besloot ik om weer naar Nederland te verhuizen. Ik kocht een huis in Amsterdam en ben me toen gaan focussen op de Nederlandse en Duitse markt. Ik heb in de tussentijd veel van de wereld gezien en ben naar landen als Canada, Egypte, Amerika en andere exotische bestemmingen geweest. Uiteindelijk ben ik in Londen en New York blijven hangen. Dat deed ik onder meer om een klantenbestand op te bouwen, maar ook om de enorme diversiteit in de modewereld te ontdekken.

Momenteel werk ik met vaste klanten. Ik ben het meest te vinden in Londen, Amsterdam, Kaapstad en Los Angeles. Deze steden zijn makkelijk per vliegtuig bereikbaar, zowel heen als terug. Daarnaast zijn deze vier steden de perfecte omgeving om fit en gezond te blijven voor alle fotoshoots.”

Wat betekent een ‘perfecte’ vrije dag voor jou, gezien je drukke werkschema?
,,Wat een leuke vraag! Als ik een vrije dag heb, dat komt zo’n vier dagen per maand voor, slaap ik graag uit. Niet ontzettend lang, maar tot een uur of 9/10. Ik begin de dag dan echt op mijn gemak. Lekker met een dubbele espresso, warme melk, een krantje erbij (meestal NRC Next of het Financieel dagblad) of wat Nederlandse tv.

Dit soort dagen zijn echt zeldzaam voor mij. Ik vind het dus heerlijk om dan ‘niets’  te doen. Vaak ga ik een stuk lopen door Amsterdam, een rondje rijden op mijn motor of ergens een kopje koffie drinken. Alles op het gemak, want mijn werkdagen zijn vaak hectisch, lang en intensief. Even ontladen en wat gas eraf. Helaas gaan dit soort dagen toch vaak al snel over in zaken afronden in en rondom het huis die nog gedaan moeten worden, of zaken op de laptop die moeten worden afgehandeld.”

Hoe heb je Marc/ Dimidium BV leren kennen?
,,In Wassenaar ben ik op de motor op bezoek gekomen bij Marc, Dimidium BV, en heb daar mijn eerste Rolex aangeschaft.”

Wat vindt jij van Marc als persoon/ondernemer?
,,Marc is een zeer fijn persoon. Hij is eerlijk en recht door zee, altijd vrolijk en staat vol passie in het leven! Echt een hart voor wat hij doet en altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen. En inderdaad, hij staat altijd open voor een praatje over van alles en niets!”

Waarin onderscheid Marc zich volgens jouw t.o.v. andere ondernemers waar je ooit iets bijzonders hebt gekocht?
,,Marc blijft in contact en werkt aan de zakenrelatie. Hij denkt mee en ziet kansen. Dat is niet bij alle ondernemers het geval.”

Waar word je nog meer blij van naast horloges?
,,Motoren en gezelligheid! Ik vind het lekker om op de motor mooie tochten maken, het avontuur en de spanning opzoeken. Ik rijd een BMW GS1200 Adventure en zal (waarschijnlijk) nooit van motor wisselen, het is echt een heerlijk apparaat.

Daarnaast heb ik Thailand, Peru, Bolivia, de westkust van Amerika en de prachtige Alpen in Europa aangedaan op lange tochten. Dat zijn prachtige ervaringen. Argentinië en het oosten van Kazakhstan staan ook nog hoog op mijn lijstje!

Naast motoren vind ik gezelligheid ook zeer belangrijk. Heerlijk eten en mooie wijnen drinken met vrienden en familie. Amsterdam is daar bij uitstek geschikt voor. Lekker op het fietsje naar een heerlijk restaurant, vertoeven op een terras of thuis met vrienden borrelen aan de keukentafel!”

Welk horloge draag je privé het liefst en waarom? 
,,De Rolex 116710BLNR, dat is de GMT Master II. Ik vind het een prachtig uurwerk, robuust en toch subtiel met de blauwe accenten. In gebruik is hij heerlijk efficiënt, ik gebruik de GMT functie wekelijks op mijn reizen naar de US, London en het Midden Oosten.”

Hoe belangrijk is het in de modellenwereld om goed voor de dag te komen als het om horloges gaat?
,,In de modewereld moet je altijd fris en verzorgd voor de dag komen. Een gezonde uitstraling en goed gekleed zijn is zeker van groot belang. Het horloge of sieraad dat je draagt ligt soms wat gevoelig in mijn ogen. Zelf worstel ik daar soms ook wel mee. Te koop lopen met je succes is nooit iets geweest wat ik graag doe, aan de andere kant vind ik het persoonlijk geen probleem wanneer men dat wel doet.

Als iemand gepassioneerd is en goed is in wat hij doet en zeer veel liefde heeft voor horloges, kunst, auto’s of andere zaken en dit kan verzamelen en er van kan genieten, waarom niet? Maar helaas gunt niet iedereen dat een ander tegenwoordig. Hoewel je in de modewereld erg veel mensen ziet met een mooi horloge (voornamelijk Rolex) kan het gevoelig liggen. Net zoals een pro-Deoadvocaat lastig kan arriveren in een Maserati, moet je het gewoon genuanceerd doen en soms open, of wat meer gesloten mee omspringen. Het is de strijd tussen wat kan en wat niet, en dat is natuurlijk ook weer totaal afhankelijk per ontvanger en het gevoel dat je er persoonlijk bij hebt.”

 

Heb je bepaalde horloges voor specifieke events?
Wanneer ik naar een andere tijdzone reis, draag ik altijd een GMT, de GMT Master II Black Dial Stainless Steel of de Explorer 16570 (beide met het 3186 movement). De Hulk draag ik graag als ik wat meer sportief gekleed ga, doordeweeks of in het weekend op een vrije dag. Prachtig, dat groen in de zon! De Hulk mag eigenlijk alleen buiten gedragen worden!

Mijn eerste IWC Mark XVI draag ik graag als ik een pak aan heb. Een mooie 39mm en lekker dun. Met enkel een wit hemd vind ik het ook fijn de IWC Ingenieur te dragen, de in 2013 geïntroduceerde versie is ontworpen door Gerald Genta. Met een mooi driedelig pak mag mijn IWC pocketwatch uit 1912 mee op pad.

Mijn IWC Flieger Chronograph, IW3717, vind ik lastiger te combineren met de juiste kleding maar het is nog steeds een prachtig horloge waarbij ik het bijzonder prettig vind dat de Day & Date zichtbaar zijn. Zo ook mijn Breitling Headwind, (A45355) met een blauwe dial and brushed bracelet. Beetje log, groot en dik, maar oh, zo’n mooie kleur blauw! Net als de Hulk, prachtig in het zomerse zonnetje.

Is er iets waar je al heel lang van droomt? En zo ja, waarom heb je het nog niet gedaan?
Graag zou ik nog een lange grote reis op mijn motor maken. De voorkeur gaat uit naar Zuid-Amerika of toch richting Kazakhstan en verder naar het oosten van de Eurasian Steppe. Dit is er nog niet van gekomen omdat ik op het moment de focus leg op werken en mijn carrière.

Zou je nog iets willen toevoegen aan dit interview of wellicht ter inspiratie naar de lezer? Dit hoeft niet perse over horloges te gaan.
Be kind to the world and every other person around you.

Wilt u op de hoogte blijven van onze nieuwste luxe horloges?

Schrijf u dan in wij houden u graag op de hoogte. 

Bedankt voor uw inschrijving.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: