Interview met… Rene

In de vorige blog vertelde ik over de band die ontstaat tussen Dimidium en de klant naarmate de tijd verstrijkt. Je leert elkaar beter kennen en er ontstaan gesprekken over droomhorloges, auto’s en andere passies. Rene is zo’n klant waar ik al jaren contact mee heb. Wij zijn actief in twee totaal verschillende vakgebieden, maar hebben toch een enorme klik. Daarom heb ik Rene gevraagd voor dit interview.

Wat doe je als ondernemer in het dagelijks leven?

,,Ik heb al 26 jaar een eigen schildersbedrijf. Waar ik vroeger voor veel particulieren werkte, heb ik mij de afgelopen jaren meer gespecialiseerd in grote projecten. Zo heb ik één van de grootste zorginstellingen van Rotterdam en omstreken in onderhoud. Daarnaast werk ik nog voor een grote woningcorporatie en heb ik vaste klanten waar ik al jaren over de vloer kom.”

Hoe ben je in contact met Dimidium gekomen?

,,Ik was op zoek naar een Omega Seamaster in het staalgoud. Ik ben toen wat op het internet gaan surfen en kwam via Chrono24 op een advertentie van Marc uit. Ik heb hem toen benaderd en zo kwam ik in contact met Dimidium. Uiteindelijk heb ik de Omega niet gekocht, deze viel toch niet zo in de smaak en dat merkte Marc ook op. Toen liet hij me een Rolex Submariner zien en was ik meteen verkocht. Zo begon voor mij het Rolex tijdperk en het contact met Dimidium.”

Hoe was je eerste ervaring met Dimidium?

,,Het voelde heel vriendschappelijk en ongedwongen aan. Ik merkte echt dat Marc passie heeft voor horloges en hij wist mij goed te adviseren. Ik vond het een fijn idee dat het niet alleen om het verkopen van een horloge draaide, maar dat we ook dezelfde passie voor uurwerken deelden.”

Delen jullie naast horloges nog andere passies?

,,Ja, zeker. We hebben allebei een grote liefde voor auto’s. En dan vooral voor mooie en snelle auto’s. Daar kunnen we echt oneindig over praten.”

Wat is het meest bijzondere horloge dat je hebt gekocht bij Dimidium?

,,Moeilijke vraag! Een tijdje terug kocht ik de laatste Rolex Daytona 116500LN bij Marc. Daar staat een jarenlange wachtlijst op waardoor hij moeilijk verkrijgbaar is. Ik heb aan Marc gevraagd of hij aan die Daytona kon komen en binnen drie weken kreeg ik een bericht dat hij hem binnen had. Wat ik zo mooi vind aan deze Daytona is de eenvoud in combinatie met de klasse die hij uitstraalt.

Hoe zou je Marc omschrijven als ondernemer en persoon?

,,Zeer vriendelijk, echt een vakman die weet waar hij over praat en hij gaat heel professioneel te werk. En niet te vergeten zijn Haagse humor, die ik als Rotterdammer enorm kan waarderen. Ook het zakelijke aspect is een geweldige ervaring met Marc.
Of ik nou een vraag heb over een vintage horloge of over een nieuw model, zijn kennis reikt ontzettend ver. Het is prettig om met Marc zaken te doen. Elke afspraak met Marc is een feestje. De manier waarop hij horloges aflevert, is net zo leuk als het ophalen van een gloednieuwe auto.”

Wat is het mooiste horloge dat je bezit of ooit bezat?

,,Zonder twijfel de Rolex Daytona van Paul Newman. Ik heb zelf ontzettend veel met Paul Newman als acteur en racer, het is echt een icoon. Daarnaast is hij het gezicht van de Rolex Daytona. Het horloge zelf is ook prachtig, vooral de klassieke uitstraling. Ik viel voor de zwarte dial met de gouden accenten erin en de enorm slanke kast, die heel prettig draagt. Dit horloge heb ik nog steeds in bezet en ik zou hem voor geen goud verkopen.”

Een andere bijzonder horloge is de Audemars Piquet Royal Oak Safari. Dit is mijn eerste horloge van Audemars Piquet en dat maakt het voor mij erg bijzonder. Ik vind dit model heel mooi door zijn robuuste vorm en de beige plaat.”

Welke droom heb je nog op het gebied van horloges?

,,Hmm… daar moet ik even goed over nadenken. Dan ga ik voor een stalen Patek Philippe Nautilus. Ook bij deze model val ik weer voor de eenvoud en klasse. Het strakke design is echt een lust voor het oog.”

Hoeveel tijd besteed je per week aan je passie?

,,Ik denk dat ik er wel zeker een uur per dag aan besteed. Dat varieert dan wel, ik lees bijvoorbeeld tijdschriften over horloges, maar speur ook het internet af om mooie horloges te zien.”

Wat is volgens jou het verschil met Dimidum en een juweliershuis?

,,Vooral het persoonlijke aspect. In de loop der jaren is Marc mij natuurlijk beter gaan kennen, waardoor hij vaak weet wat voor uurwerken ik mooi vind. Hij stuurt me regelmatig een berichtje met bijvoorbeeld zijn nieuwe aanwinsten en vraagt dan of ik interesse heb. Daardoor voel je je ook begrepen als klant. Daarnaast heb ik bij grote juweliershuizen vaak het gevoel dat je een nummertje bent en het puur om de verkoop gaat.

Een ander voordeel is dat Marc echt aan bijna alles kan komen. Bij een winkel als Schaap en Citroen is op ook echt op en kun je op een wachtlijst van soms jaren. Marc weet meestal overal aan te komen en veel sneller door zijn ontzettend grote netwerk.”

Rene, wil je zelf nog iets toevoegen aan het interview?

,,Ik hoop nog heel lang met Marc zaken te mogen doen en kijk nu alweer uit naar onze volgende afspraak onder het genot van een Abrazo-ontbijtje.”

Wilt u op de hoogte blijven van onze nieuwste luxe horloges?

Schrijf u dan in wij houden u graag op de hoogte. 

Bedankt voor uw inschrijving.

Pin It on Pinterest

Share This
%d bloggers liken dit: